Klub

Ko smo mi?

LAMAR Yacht Club – Najstariji, najveći, najtrofejniji i najugledniji jaht klub u zemlji. Osnovan 9.maja 1991. , na tradiciji “Škole jedrenja Kapetana Jovanovića“ (Osnovana 1987.) Više od 70 medalja i nagrada na REGATAMA u zemlji i inostranstvu, od 1997. (kada je obnovljen kalendar takmičenja u SRJ). Utemeljivač i organizator sada već devete po redu najveće i najglamuroznije regate krstaša u zemlji, “Zokijeve regate”.
Poznat po uspešnom nastupu ženskih regatnih posada i skipera.

ŠKOLA JEDRENJA – Ubedljivo vodeća, a do skora i jedina škola jedrenja i upravljanja jahtama, ove godine puni 24 godinu rada! Kompetentni i iskusni instruktori, predavači i skiperi.
Superiorni i veoma dobro primljeni kursevi teorije i praktična obuka na krstarenjima i pravim regatama. Uključivanje zainteresovanih svih nivoa znanja, životnog doba i oba pola u regatne posade.
Vise od 1200 polaznika do sada. Nasi đaci poseduju značajan deo sadašnje flote krstaša u zemlji. Neki od njih su uspešni skiperi u SAD, Kanadi, Malti…

KLUPSKI PROSTOR I ŽIVOT

je lep i buran

Osim po tačkama u plavoj traci, klub je i mesto za kovanje malih i velikih jedriličarskih planova (oko bove, Balkana, Sveta…), od kojih se neki, začudo, ostvare.

U medjuvremenu, članovi pevaju (KARAOKE!), slave rodjendane, žene se i udaju, a primećeno je da neki koriste i NAUTIČKU BIBLIOTEKU (oko 800 jedinica)

 Izložba fotografija (Nemanje Jovanova, bowmena-a na „Dini“) postavljena je u jesen 2006. i još uvek izaziva nepodeljeno divljenje!

Nista ipak toliko ne okuplja članstvo kao lipov lad (leti) i  trpeza (utorkom često neko nešto kuva – isečak prvih menija je ovde… )

Klub je zatvorenog tipa. Bezkontaktna članska kartica omogućava članovima da ulaze u klub kao u kuću i mogu da dovode prijatelje za koje, medjutim, garantuju glavom. O tome brine legenda kluba,

              

SALE

U TOKU JE OPREMANJE POTPALUBLJA-NOVIH I MORNARSKIJIH PROSTORIJA KLUBA NA ISTOJ ADRESI. DO ZAVRŠETKA (jul 2017. ?) PROSTORIJE NISU U UPOTREBI. DO TADA, A I PRE I POSLE, JEDRIMO!